Waar verblijven vogels ‘s nachts tijdens de wintermaanden? Ontdek hun winterse nachtleven!

In deze koude winternachten vraag je je misschien af waar jouw tuinvogels zich verschuilen zodra de zon ondergaat. Laten we een kijkje nemen in het nachtleven van jouw tuinvogels!

Nestkastjes: een cruciale winterse rustplek

Nestkastjes zijn niet alleen van belang voor broeden, maar ook in de winter dienen ze als essentiële schuilplaats. Vogels vinden hier namelijk beschutting tijdens deze koude wintermaanden. Hang jouw nestkasjes daarom op beschutte plekken om je tuinvogels een comfortabel onderkomen te bieden. Onze nestkasten Buitengewoon of Roos zijn handig in gebruik, van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur!

Hoe slapen vogels?

Vogels hebben een fascinerende manier van slapen. Ze zoeken vaak een veilige, warme en knusse plek om te rusten met één oog open. Dit doen ze om alert te blijven voor gevaren, zelfs tijdens de rustperiode. Ondanks dat vogels hun veren als isolatie gebruiken tijdens het slapen, is het belangrijk om beschutte plekken aan te bieden in jouw tuin om vogels de koude nachten door te helpen.

Tips voor een vogelvriendelijke wintertuin

  • Plaatsing van nestkastjes: Zet jouw nestkastjes op beschutte plekken in je tuin die een knusse slaapplek voor jouw tuinvogels kunnen zijn tijdens koude nachten.
  • Strategische beschutting: Creëer goede beschutting met grotere planten en struiken. Buiten nestkasten beschermt een goede beschutting de vogels tegen de koude wind. Bovendien is dit een veilige plek om te rusten. Snoei dus niet te veel in het najaar. Struiken en bomen met overhangende takken bieden extra beschutting tegen deze wind en kou.
  • Drinkwater: Zorg voor een waterbron die niet bevriest. Vogels hebben namelijk ook in de winter behoefte aan drinkwater! Het is voor vogels bij vriestemperaturen namelijk moeilijker om open water te vinden in de natuur. Tip: leg een pingpong balletje in het water zodat het water in beweging blijft. Zo zal het water niet (of langzamer) bevriezen.
  • Voedzame lekkernijen: Zorg voor goede voeding in jouw tuin om de tuinvogels te voorzien van voedzame lekkernijen om zo te overwinteren. Denk aan de Vetblok Meelwormen die hoogwaardige voedingsstoffen bevat waar de vogels van zullen smullen. Deze gaat perfect in combinatie met ons voederhuis plateau!

Comfort in de winter

Verras jouw tuinvogels met extra comfort deze winter door schuilplaatsen te verrijken met nestkasten of met materialen zoals takken en bladeren. Een gevarieerde voederplaats met verschillende soorten voedzame lekkernijen zoals vetblokken of zaden zal de biodiversiteit in jouw tuin versterken. Geniet van de geluiden en aanwezigheid van vogels die jouw tuin in de winter omtoveren tot een winterparadijs!

Ontdek ons assortiment nestkasten en voeding op Vogelvoeronline.nl. Alles wat je nodig hebt om jouw tuinvogels een fijne rustplek te bieden!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.