Het broedseizoen

Het broedseizoen staat weer voor de deur en duurt officieel van 15 maart tot 15 juli. In deze periode is het verboden om opzettelijk de vogels, eieren en nesten te verstoren en vernielen. Hierdoor worden de jongen beschermd en wordt voorkomen dat broedende vogels hun nesten verlaten.

Tips tijdens het broedseizoen

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen die je kunt doen om de vogels bij te staan tijdens het broedseizoen. Onze tips;

  1. Zorg ervoor dat de nestkastjes schoon zijn en op een rustige plaats hangen. Ook is het belangrijk dat er geen katten bij kunnen. Heb jij nog geen nestkasten thuis? Bestel ze dan gemakkelijk en snel via onze webshop.
  2. Begin met het strooien van eiwitrijke voeding. Benieuwd welke voeding geschikt is? Wij hebben een blog geschreven over de onmisbare eiwitten in de lente, lees er hier meer over.
  3. Maaien maar! De vogels die insecten eten vinden vers gemaaid gras ideaal om wormen en larven uit de grond te peuteren.
  4. Zorg ervoor dat je tuin niet helemaal picobello opgeruimd is want de meeste vogels vinden het juist fijn om tussen de rommel te huppelen.
  5. Maak je tuin vogelvriendelijk! Wil je weten hoe je dat doet? Lees er alles over in deze blog.

Tot slot, veel mensen zijn er al van op de hoogte, maar mocht je een vogelnestje tegenkomen blijf er dan vooral vanaf. Vaak wanneer een nestje of jonge vogel is aangeraakt door een persoon, worden ze verstoten door hun moeder. Kijken mag natuurlijk wel altijd!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.