Vogelvriendelijke planten, struiken en bomen

vogelvoeronline_blog_19

Wil je meer vogels in je tuin? Dan is het ook ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste planten, struiken en bomen. Er zijn er namelijk een heleboel waar ook de tuinvogels blij van worden. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan vooral snel verder!

Groen is veiligheid

Er zijn talloze tuinvogels die blij worden van bomen in een tuin, zoals merels, huismussen, boomklevers en mezen. Bomen brengen een aantal voordelen met zich mee voor de vogels, het biedt namelijk uitzicht, voedsel en veiligheid. Een aantal geschikte bomen zijn; de Lijsterbes, Hulst, Meelbes, Appelboom, Beuk en de Zwarte els. Naast bomen, zijn ook Heesters populair bij de vogels. Dit zijn houtige struiken en vogels kunnen zich hier makkelijk in schuilen bij gevaar. Een aantal geschikte heesters zijn de Aalbes, Taxus, Vuilboom, Zuurbes en Braam.

Fleur jouw tuin op

Wil jij die saaie schutting graag bekleden met wat groen? Zeker doen! Ook de vogels worden hier blij van. Klimplanten zijn hiervoor zeer geschikt en voor vogels vaak ideaal. Ze bieden beschutting om te nestelen en te schuilen tegen gevaar. Een aantal geschikte klimplanten zijn de Blauweregen, Klimop, Vuurdoorn en de Klimroos.

Lekker kleurrijk

Planten zijn vaak geschikt voor de vogels omdat deze vele insecten naar de tuin lokken. Er zijn talloze vogels die deze insecten opeten en daarnaast kun jij genieten van de mooie en kleurrijke bloemen in je tuin. Voorbeelden van dit soort planten zijn Boekweit, Paarse Morgenster, Raapzaad, Vlas en de Zonnebloem. Dit zijn planten die vaak een of twee jaar in leven blijven. Naast planten met korte levensduur, zijn er ook vaste planten die voor een langere periode in de tuin kunnen blijven staan. Waarschijnlijk vinden de roodborsten, merels, zanglijsters en heggenmussen het heerlijk om hier tussendoor te scharrelen op zoek naar eten. Een aantal geschikte vaste planten zijn Engels gras, Kogeldistel, Lavendel, Margriet, Ridderspoor en Wilde tijm.

Veel plezier en succes met het vergroenen van jouw tuin! Heb je meer tips nodig of heb je vragen? Aarzel dan niet om even een berichtje in de comments achter te laten.

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.