Nestkasten

Nestkast vogelvoeronline

Wil jij meer vogels in je tuin, op je balkon of rondom je huis? Dan zijn nestkasten onmisbaar. Nestkasten bieden niet alleen een broedplek voor de vogels, maar ze vinden het vaak ook fijn om in te slapen of ze gebruiken het als schuilplaats tijdens koude en natte dagen. Kortom, het is een multifunctioneel product en de vogels houden ervan!

Verschillende soorten nestkasten

Vogelvoeronline biedt verschillende nestkasten aan. De Nestkast Lotus met Multi-invlieg gat is erg handig in gebruik en is gemaakt van degelijk materiaal waardoor het goed te reinigen is. Dit ontwerp heeft drie verschillende invlieggaten die eenvoudig te wisselen zijn. Deze nestkast is ideaal voor huismussen, koolmezen en pimpelmezen. Onze Nestkast Vuren is speciaal ontwikkeld voor de mezen families onder de vogels, denk hierbij aan de pimpelmees, koolmees, kuifmees en zwarte mees. De kast is gemaakt van vurenhout en is tevens eenvoudig te reinigen. Ten slotte hebben we de Nestkast Buitengewoon. Deze nestkast is voorzien van een watergedragen beits die zorgt voor een lange levensduur zonder houtrot en schimmelvorming. Het invlieg gat heeft een doorsnee van 3,2 centimeter en is hiermee ideaal voor koolmezen en pimpelmezen.

De perfecte plek

Je hebt een nestkast gekocht, maar wat nu? Ten eerste is het belangrijk om de nestkast op een rustige plek neer te hangen. De vogels moeten zich veilig voelen, anders gaan ze het product waarschijnlijk niet gebruiken. Daarnaast dient de nestkast niet in de volle zon te hangen en moet het beschut hangen tegen de wind. Wanneer je meerdere nestkasten gaat ophangen bedenk dan goed voor welke vogelsoort de kasten bedoeld zijn. Vogels van dezelfde soort wonen het liefst tien meter van elkaar en kasten voor vogels van verschillende soorten kunnen drie meter uit elkaar hangen. Daarentegen wonen koloniebroeders wel graag in groepen. Nestkasten voor mussen, spreeuwen en zwaluwen kunnen daarom wel naast elkaar hangen.

Onderhoud

Nestkasten dienen natuurlijk ook goed schoongemaakt te worden. Wij mensen houden ook van een schoon bed, zo houden vogels ook van een schone nestkast. Al onze nestkasten zijn gemaakt van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast zijn onze nestkasten voorzien van een watergedragen beits die zorgt voor een lange levensduur zonder houtrot en schimmelvorming. Het perfecte moment om je nestkasten schoon te maken is direct na het uitvliegen van de jongen. Wanneer dit niet lukt of mogelijk is, kun je het beste wachten tot het najaar. Let er hierbij wel op dat je wacht tot de eerste nachtvorst is geweest, dan zal het meeste ongedierte in de nestkasten niet meer actief zijn. Het is belangrijk om de kasten schoon te maken met biologisch afbreekbare middelen die niet schadelijk zijn voor vogels.

Genieten

Ophangen die kasten en geniet van de vele vogels in je tuin! Wil je meer tips over het voeren van vogels? Lees dan ook onze blog – Vogels voeren, de do’s & don’ts!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.