Vogels voeren in de lente

Vogels voeren in de lente

Vind jij het heerlijk om te genieten van de vogels in je tuin? Het voeren van tuinvogels is een leuke en gemakkelijke manier om vogels naar je tuin te lokken en ze te ondersteunen, ook in de lente. In de lente zijn de vogels druk bezig met het zoeken van een partner, het bouwen van een nest, het leggen van eieren, het broeden en de jongen grootbrengen. Daardoor hebben ze vooral behoefte aan eiwitten om de energiebehoefte aan te vullen.

Waarom vogels bijvoeren in de lente?

Veel mensen denken dat het niet nodig is om vogels in het voorjaar bij te voeren, maar niets is minder waar. In de lente hebben tuinvogels behoefte aan eiwitten en deze zitten voornamelijk in insecten. Wanneer het twee dagen hard regent en waait zijn er bijna geen insecten te vinden, dus ook dan kunnen de vogels onze hulp gebruiken. Daarnaast bevinden zich in buurten met weinig groen of dicht betegelde tuinen relatief minder insecten. Vogels kun je in principe altijd bijvoeren, want ze stoppen vanzelf met eten wanneer ze vol zitten.

Geschikt vogelvoer tijdens de lente

Geschikte voedingsmiddelen voor vogels in de lente zijn bijvoorbeeld zaden, noten, fruit en meelwormen. Bij Vogelvoeronline.nl hebben we diverse producten die geschikt zijn voor de lente, we lichten er in deze blog een aantal uit. Strooivoer High Energy Plus Prestige is onze toplijn in het strooivoer segment. De cranberry’s, meelwormen en zaden die verwerkt zitten in deze zadenmix maakt dit voeder perfect voor in de lente. Het strooivoer is ook onkruidvrij, de zaden zijn gepeld of gebroken en kunnen niet op de grond kiemen. Daarnaast is het Strooivoer Excellent Meelworm en Fruit ook zeer geliefd bij een grote variatie aan vogels. Het hoge energie en eiwitgehalte maakt dit een geschikt voeder voor het voorjaar. Het kan gebruikt worden als strooivoer maar is bij uitstek geschikt voor op een voederplateau, in een voederhuisje of silo.

Naast het strooivoer is onze Vetstaaf XL Zonnepit ook geschikt voor in het voorjaar. Deze vetstaaf voorziet in de energiebehoefte van de vogels in jouw tuin. Daarnaast is deze ook eenvoudig op te hangen aan een boom, schutting, balkon of op een andere beschutte plek. Tot slot is de Vogelpizza vol met vitaminen perfect. Deze vogelpizza bevat granen, noten, vruchten, vetten en zaden van hoge kwaliteit. Deze kan op een voederplateau neergelegd worden.

Naast bovenstaande producten is er natuurlijk veel meer geschikt vogelvoer voor in het voorjaar!

Een vogelvriendelijke tuin

Naast het bijvoeren van de tuinvogels kun je ze ook een handje helpen door je tuin meer vogelvriendelijk te maken. Met een paar kleine aanpassingen kun je je tuin of balkon interessanter maken voor insecten. Plaats daarvoor bloeiende planten die insecten aantrekken. Ook bes- en zaaddragende planten bieden voedsel in krappe tijden. Wil je weten welke planten, struiken en bomen je het beste kunt plaatsen? Lees dan de blog ‘Vogelvriendelijke planten, struiken en bomen’.

Genieten van de fluitende vogels

De producten van Vogelvoeronline.nl zorgen ervoor dat de vogels de lente met gemak doorkomen. En jij kunt er volop van genieten als ze in je tuin vliegen. Wil jij graag meer weten over het voeren van vogels of heb je nog behoefte aan andere informatie? Laat het ons gerust weten!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.