Vogels voeren in de zomer

Geniet je ook elke dag van de vogeltjes die rondvliegen in jouw tuin? Veel mensen denken dat het in de lente of zomer niet nodig is om deze vogels te voorzien van voer. Maar ook dan kan er voedselschaarste optreden. Het bijvoeren kan het hele jaar door en vogels proppen zich niet vol als hun honger gestild is. Je hoeft ook niet bang te zijn dat ouder vogels hun jongen overvoeren. De ouder vogel zal het jong nooit overvoeren, het zijn betere diëtisten dan wij ooit zullen zijn.

In de zomer is het belangrijk om de vogels eiwitrijkvoedsel te geven. Ze gaan ruien en krijgen het verenkleed dat ze moet beschermen tegen de winterse kou. Ook zijn de eieren net uitgebroed en moeten de jonge vogeltjes worden gevoerd om op te groeien. De vogels gaan op zoek naar wormen en insecten die ze nodig hebben om aan hun portie eiwitten te komen en om hun jongen te voeren. Je kunt ze hierbij helpen door met bloeiende planten insecten te lokken of door het gazon te besproeien en zo de wormen naar boven te lokken.

Vogelvoer voor in de zomer

Wil je er zeker van zijn dat de vogels genoeg dierlijke eiwitten binnenkrijgen? Dan is het slim om voer met dierlijke eiwitten aan te schaffen. Het Vetblok Meelwormen is speciaal ontwikkeld voor tuinvogels die dol zijn op insecten; denk hierbij aan de winterkoning, heggenmus en het roodborstje. Het blok bevat rundvet en meelwormen en daarmee is het een perfecte voeder voor de vogels in de zomer!

De vogelpindakaas met meelwormen is ook een uitstekende voeder voor in de zomer. De variant vogelpindakaas met toegevoegde meelwormen biedt naast een hoge energiewaarde ook veel eiwit. Daardoor valt het in alle seizoenen in de smaak bij vele tuinvogels zoals mezen en roodborstjes. Om deze pindakaas gemakkelijk te plaatsen in jouw tuin, kun je de pindakaaspothouder gebruiken. Het is gemaakt van vurenhout en voorzien van een boorgat zodat deze eenvoudig op te hangen is. Deze houder heeft een standaard formaat en is daarmee geschikt voor de meeste pindakaaspotten, bavaroise en vogelmousse.

De werking is zeer eenvoudig, draai de dop van de pindakaaspot en schuif de pot eenvoudig in onze houder. Het dakje beschermt de pindakaas tegen weersinvloeden en aan de onderkant van de houder hebben de vogels voldoende steun en bescherming om rustig te eten.

Om de vogels een extra energie boost te geven, kunnen de energierollen gebruikt worden. Deze bestaan uit vet en pindameel waaraan gedroogde insecten zijn toegevoegd. Deze rollen zijn een echte lekkernij voor veel vogels en geeft ze de eiwitten die ze nodig hebben. Ze zijn eenvoudig op te hangen middels het bijgeleverde netje. Ze hebben ieder een eigen smaak en bevatten veel calorieën en voedingsstoffen.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat niet alle vogels op dezelfde manier aan hun voedsel komen. Sommige vogels eten vanaf de grond en anderen vanuit de bomen. Zorg er daarom voor dat je het voer verspreid in de tuin zodat alle vogels voorzien zijn. Houd er wel rekening mee dat er een grote kans is dat de katten op de vogels gaan jagen wanneer het voer op de grond ligt. Zoek daarom een plekje waar de kat niet zo makkelijk bij kan komen, maar de vogels wel.

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.