Haal de specht in je tuin

Vogelvoeronline_blog_18

Het is winter en de temperaturen zijn laag, dit betekent ook dat er steeds meer verschillende vogels jouw tuin opzoeken, ook de spechten. Er zijn verschillende soorten spechten in Nederland en in deze blog lees je meer over deze vogel.

Zes verschillende spechten

In Nederland leven zes verschillende soorten spechten. De grote bonte specht is de meest voorkomende in Nederland. Deze is vaak te zien in bossen en parken, maar ook in lanen en tuinen met bomen. De middelste bonte specht is iets kleiner dan de grote bonte specht en is vaker te zien in mooie en oude bossen. De kleine bonte specht is net iets groter dan een huismus en is helemaal zwart-wit. Deze vogel kan voornamelijk gespot worden in gemengde bossen, boomgaarden en parken. De zwarte specht is de grootste specht van Europa, maar hier zijn er maar een beperkt aantal van. Deze vogel is een echte bosbewoner en zal je niet zo vaak zien. De groene specht heeft een grijsgroene rug en vleugels en verblijft het liefst in het bos met open grasrijke plekken. Daarnaast is deze vogel ook vaker te zien in stadsparken en grote tuinen. Ten slotte heb je nog de draaihals. Deze specht klimt niet op boomstammen, maar leeft voornamelijk op de grond of hoog in de bomen.

Lok de specht

Nu, tijdens de wintermaanden, dwalen de spechten rond en zijn ze op zoek naar voedsel. Hierdoor komen ze steeds vaker terecht in verschillende tuinen. Wil jij ze ook graag een handje helpen? Dan zijn onze diverse pindakaaspotten zeer geschikt om in je tuin te plaatsen. Deze kunnen eenvoudig geplaatst worden in een van onze pindakaaspothouders. Naast onze verschillende soorten pindakaas, is ook onze vogelmousse zeer geschikt. Ten slotte zijn vetrijke zaden op dit moment ook een goede optie. Denk hierbij aan Gepelde Pinda’s, gepelde zonnebloempitten en meelwormen.

Ten slotte zijn vetrijke zaden op dit moment ook een goede optie. Denk hierbij aan Gepelde Pinda’s, gepelde zonnebloempitten en meelwormen.

Lange tong

Ten slotte hebben we nog een paar grappige weetjes over de spechten. Ze hebben superlange tongen en harige neuzen. Daarnaast zijn ze perfectionistisch en vinden ze het leuk om muziek te maken. Geniet van deze heerlijke vogels in je tuin!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.