Help de vogels de winter door

Vogel winter

Het wordt steeds kouder en de voedsel voorraden voor de vogels nemen af. Iedere vogelsoort heeft zijn eigen aanpak in de winter. Sommige vogelsoorten trekken naar het zuiden en sommige vogelsoorten komen juist naar ons land toe. Tijdens een strenge winter zijn ze erg kwetsbaar en dienen vogels echt bijgevoerd te worden. Echter ook in een minder strenge winter kun jij ze een handje helpen door het juiste vogelvoer aan te bieden.

Lichaamstemperatuur op peil houden

De vogels moeten hun lichaamstemperatuur hoog houden en dit wordt steeds lastiger wanneer de temperaturen dalen. De beste tijd om de vogels bij te voeren is in de vroege ochtend. De nachten worden steeds kouder en kleine vogels kunnen in deze nachten tot wel 10% van hun lichaamsgewicht verliezen. Door de vogels in de ochtend te voeren, kunnen ze hun lichaamstemperatuur, gewicht en energielevel weer op peil brengen. Gebruik bijvoorbeeld het strooivoer premium. Dit is rijk en gevarieerd strooivoer en bevat een hoog percentage oliehoudende zaden zoals zonnepitten en stukjes pinda. Het valt in de smaak bij zowel zaden-eters als vetliefhebbers en is eenvoudig aan te bieden op voedertafels, voederhuisjes of als strooivoer.

Beschutte plekken

In de winter wordt het steeds kouder en veranderen de weersomstandigheden. Denk er daarom aan om het voer op beschutte plaatsen neer te zetten. Wanneer je vogelvoer aanbiedt in een voederschuur of op een voederplank, zet deze dan in de buurt van bomen of struiken. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een voederhuis met een afdak. Het raamvoederhuis is perfect voor in de winter. Het is een transparant huis met een afdak waardoor de vogels beschut kunnen genieten van het vogelvoer. Tevens kan dit voederhuis bevestigd worden aan het raam. Hierdoor kun je lekker genieten van de vogeltjes terwijl je binnen aan het genieten bent van een warme chocomel. Het voer en de vogels blijven zo beschermt tegen regen en andere weersinvloeden.

Energierijk voer

Energierijk voedsel is zeer belangrijk in deze tijd, denk hierbij aan bijvoorbeeld vetbollen. Ze zijn kant en klaar en zeer geschikt voor de winter door de hoogwaardige kwaliteit rundervet en uitgeselecteerde zaden, granen en zonnebloempitten. Daarnaast is het ook goed om drinkwater aan te bieden, maar let er wel op dat je dit niet doet bij strenge vorst.

Snel en gemakkelijk

Veel mensen gaan er vanuit dat vogels afhankelijk worden van het voer wanneer je ze bijvoert. Dit is niet het geval. Vogels houden van een gevarieerd menu en gaan zelf ook altijd op zoek naar voedsel. Ze combineren het voedsel dat men aanbiedt met hetgeen dat ze zelf kunnen vinden. Wil je snel en gemakkelijk voer bestellen voor in de winter? Kies dan voor ons herfst- en winterpakket. Dit pakket is speciaal samengesteld voor de herfst en de winter, zodat de tuinvogels voedingsstoffen binnen krijgen die ze deze periode nodig hebben.

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.