Vogels voeren, de do’s & don’ts!

Op dit moment zitten we helaas veel thuis. Het positieve hieraan is, dat je nu dus ook vaker kunt genieten van de vogels in je tuin. De vogels zijn blij met jou en jij natuurlijk ook met de vogels in je tuin. Het gefluit en gefladder maakt je vrolijk en je doet je best om zo goed mogelijk voor de vogels te zorgen. Maar welke dingen zijn nou slim om te doen en wat kun je beter niet doen?

Maak je voederplaats regelmatig schoon

Het is belangrijk om je voederplaats(en) af en toe te controleren. Maak het regelmatig schoon met warm water en een borstel zodat er geen ziektes of bacteriën kunnen verspreiden. Zorg er wel voor dat je met de schoonmaak geen chemische middelen gebruikt. Dit geldt ook voor het schoonmaken van een drinkschaal voor de vogels.

Het voeren van de vogels

Het voeren van de vogels kun je het beste twee maal per dag doen, zowel in de ochtend als in de avond. Controleer regelmatig of het voedsel dat in je tuin hangt of ligt niet bedorven is. Mocht je ook wel eens etensresten zoals fruit voeren aan de vogels let er dan op dat je de stukjes niet te klein maakt. Je kunt beter grotere stukken neerleggen zodat de vogels hier zelf van kunnen pikken en zich niet verslikken in een klein stuk dat eigenlijk te groot is. Bij het voeren van etensresten is het wel belangrijk om erop te letten dat het geen margarine, olie of zout bevat. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je voer aanbiedt dat alle goede voedingsstoffen bevat, kun je bij ons in het assortiment zeker wat vinden.

Winter en herfst

Daarnaast is het in deze tijd van het jaar belangrijk om vetrijk voedsel te voeren. Wij hebben een speciaal herfst- en winterpakket samengesteld zodat je gemakkelijk en snel de juiste producten kunt bestellen. De producten die hierin zitten zorgen ervoor dat de tuinvogels alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze in deze periode nodig hebben. Heb je in de winter ook een vogelbadje in je tuin? Zorg er dan voor dat je deze met gaas afdekt zodat ze hier wel van kunnen drinken maar niet kunnen badderen waardoor ze vastvriezen.

Vogelvriendelijk

Ten slotte kun je ook je tuin aanpassen om deze zo vogelvriendelijk te maken. Van iedere soort tuin, zowel een balkon als een stadstuin, kun je een vogelvriendelijke tuin maken. Wil je hier meer over weten? Wij hebben hier al eerder een blog over geschreven. Deze lees je hier.
Daarnaast kun je ook nog bepaalde vogelsoorten aantrekken of weren met het vogelvoer zelf of de manier waarop je het aanbiedt. Dit lees je hier.

P.S. Zoek je nog een leuk cadeautje voor Kerst of voor een verjaardag? Onze producten zijn veilig te bestellen via onze webshop en zo zorg je ervoor dat de vogels en de mensen thuis extra kunnen genieten!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.