Maak zelf vogelvoer met de (klein)kinderen!

Vogelvoermaken blog vogelvoeronline

Helaas zitten we door de lockdown nog langer thuis. De kinderen kunnen niet naar school en krijgen thuisonderwijs. Een activiteit, voor tussen het leren door die niet alleen leuk maar ook leerzaam en bruikbaar is, is het maken van je eigen vogelvoer.

Hang de slingers op

Zelf vogelvoer maken kan op verschillende manieren gedaan worden. Ten eerste gaan we in deze blog uitleggen hoe je een vogelvoederketting kunt maken. Er zijn verschillende varianten die gemaakt kunnen worden. De eerste variant kan gemaakt worden door bijvoorbeeld doppinda’s en rozijnen aan een touw te rijgen en deze op te hangen.
De tweede variant wordt gemaakt met appels. Pak een appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd deze appel in plakken en maak met behulp van een touw een lange appelslinger.

Foto van Life and Lizzy

De derde variant wordt gemaakt met pindakaas en vogelvoer. Knip een aantal wc-rolletjes in stukken en besmeer deze met pindakaas en vogelvoer. Deze stukken kunnen aan een ketting geregen worden. Deze zelfgemaakte vogelvoerslingers kunnen het beste aan de schutting of op een beschutte plek worden neergehangen. Wanneer het op een open plek hangt, komen de vogels er minder snel op af.

Foto van Cocktailmom 

Vogelbroodjes

Ook vogelbroodjes kunnen zelf gemaakt worden. Pak een sneetje zoutloos brood en knip verschillende figuren, zoals een ster, bloem of een rondje, uit het middenstuk van het brood. Het is belangrijk om hier zoutloos brood voor te gebruiken, zout is namelijk slecht voor de vogels. Bind aan één hoek van het figuur een stuk touw. Bak de figuurtjes in 15 minuten op een lage ovenstand af. De broodfiguren zijn nu hard en klaar om buiten op te hangen aan de boom of struik.

Kleurrijke traktatie

Een andere manier om zelf vogelvoer te maken, is met uitgeperste sinaasappels. Bewaar de schillen van de sinaasappels. Mix wat strooivoer met vogelpindakaas en vul de lege sinaasappelschillen met dit mengsel. Maak hierna een touwtje aan de schil zodat je deze op kunt hangen. Hoe vrolijk zien deze vogeltrakaties eruit! Heb je geen sinaasappels in huis, wij hebben een vergelijkbaar nieuw product in onze webshop, namelijk gevulde kokosnoten in de varianten meelworm, pinda en vruchten.

Foto van Vegetus
Foto van sheri silver

Beschutte plekken

Wanneer het vogelvoer af is, kun je deze het beste op beschutte plekken in de tuin neerhangen. Je kunt ervoor kiezen om het voer tegen de schutting of aan een struik of boom te hangen. Dan is het wachten tot de vogeltjes komen. Veel knutselplezier en geniet van de vogels in de tuin!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.