Zelf vogelcake maken

Zelf vogelcake maken

Zoek je nog een leuke activiteit en wil je de vogels in je tuin verwennen? Zelf vogelcake maken is hartstikke leuk, en makkelijker dan je denkt! Ook leuk om samen met de kinderen of kleinkinderen te doen.

Vogelzaad gebruiken voor Vogelcake

Er zijn allerlei soorten tuin vogelzaad, voor tuinvogels. Van olierijke voedermix met zaden, diverse vogelzaden met insecten tot universele zadenmixen. Vogelzaad voor tuinvogels is verreweg de meest populaire manier om vogels mee te voeren. Het wordt ook wel strooivoer genoemd en kan gemakkelijk worden gedoseerd op een voederplekje, of plateau. Daarnaast kan tuin vogelzaad ook worden gebruikt om zelf vogelcake van te maken. Hoe leuk is dat?

Vogelcake maken, stap voor stap

Vogelzaad gebruiken voor Vogelcake, dat is leuk maar hoe doe je dit?

  1. Gebruik ongebruikt vast frituurvet of rundvet en smelt dit in een pannetje.
  2. Roer hier je favoriete vogelzaad van Vogelvoeronline doorheen.
  3. Giet het mengsel in een cakevorm (je kunt ook zandkoekjesvormen gebruiken voor de verandering).
  4. Laat het afkoelen in de koelkast.
  5. Haal de cake uit de vorm en leg deze in stukken op de voedertafel- of plateau of gebruik onze nieuwste voederbollen.

Vogelcake van Vogelvoeronline

Mocht je geen zin hebben om zelf een Vogelcake te maken, dan kun je er natuurlijk ook gewoon een kopen bij Vogelvoeronline. Onze Vogelcake Mix High Energy is een samenstelling van drie verschillende smaken waaronder bessen, meelworm en pinda. Deze vogelcake mix is de perfecte energiebron voor tuinvogels die het hele jaar rond gevoerd worden. De cake kun je een eenvoudig op een voederplateau leggen of hang je middels onze Vogelcake houder op aan een boom, haak of voedertafel. De vogelcake houder kun je natuurlijk ook gebruiken om je zelfgemaakte vogelcake in te doen!

Vogelcake plaatsen

Zorg ervoor dat je de Vogelcake op beschutte plekken in de tuin neerlegt op ophangt. Wil je nog meer vogelvoer zelf maken? We hebben ook een blog geschreven over hoe je zelf vogelslingers, vogelbroodjes en kleurrijke traktatie met sinaasappels maakt. Lees de blog nu. Veel knutsel- en vogelplezier!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.