Voorkom dat kraaien het vogelvoer opeten

Voorkom dat kraaien het vogelvoer opeten

Eten de kraaien het vogelvoer op? Dat is vervelend. Kraaiachtigen zijn best wel brutaal, ze eten het voer op en jagen vaak de kleinere vogels weg. Maar maak je geen zorgen, want dit kunnen we voorkomen door het vogelvoer op een andere manier aan te bieden.

Plaats het vogelvoer tactisch

Om de kraaien te weren kun je het voer tactisch in je tuin plaatsen. Hang het voer eens wat lager aan een schutting of boom. Hier hebben de kraaien en andere grote vogels vaak geen plek om te landen. Hierdoor voorkom je dat ze alles opeten.

Speciale voedersystemen voor kleine vogels

Een andere manier om te voorkomen dat kraaien al het vogelvoer opeten, is door speciale voedersystemen te gebruiken. Onze producten met een beschermkap, waaronder de pindasilo, pindakaaspothouder en de zadensilo, zijn ideaal wanneer je de grote vogels wilt weren.

Door de beschermkap kunnen alleen de kleinere vogels van het voer snoepen. Via de bovenzijde kun je hier eenvoudig pinda’s, vetbollen, strooivoer en pindakaas in doen.

Daarnaast zijn onze voederbol Lisa en Bamboe ook perfect in deze situatie. Dit zijn bolvormige voederhuizen en zijn geschikt voor diverse soorten vogelvoer. Denk hierbij aan zonnebloempitten, strooivoer, vetbollen, maar ook gewoon brood en fruit.

Biedt het vogelvoer bengelend aan

Kraaien en andere grote vogels houden er niet van als het vogelvoer bengelt. Hier kun je gebruik van maken door bijvoorbeeld vetbollen los in de boom te hangen. Daarnaast zijn onze voederringen, die geschikt zijn voor de vogelmousses, ideaal in deze situatie. Doordat deze los aan een boom of schutting hangt en vrij kan bewegen, kunnen er geen grote vogels op landen. Tot slot, kun je ook onze vetstaafjeshouder met vetstaafjes ophangen in de tuin.

Met deze tips kun je heerlijk genieten van de kleine vogels in je tuin!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 178 reviews.