Het beste vogelvoer in de winter

Het beste vogelvoer in de winter | Vogelvoeronline.nl

Het beste vogelvoer in de winter

Vogels kunnen in alle seizoenen worden bijgevoerd, maar de winter blijft toch de meest cruciale tijd om de vogels te helpen. Door deze koude dagen en nachten gebruiken tuinvogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. In de koude nachten worden de vetreserves van de vogels ingezet. Zo raken ze per nacht soms wel twintig procent van hun lichaamsgewicht kwijt. Naast dat tuinvogels hun energie op peil moeten houden, zijn er in de winter ook minder insecten, bessen en zaden te vinden. Om deze redenen is het dus van belang om de tuinvogels voldoende bij te voeren. Ondanks dat meer mensen de vogels bijvoeren, zullen vogels zich nooit volproppen als hun honger gestild is. Ze zullen het ook nooit verleren om zelf voedsel te vinden. Hier hoef je dus zeker niet bang voor te zijn.

Energierijk vogelvoer in de winter

Tuinvogels hebben in de winter dus veel energie nodig, daarom is het van belang om energierijke voeding aan te bieden. Hoe meer calorieën het vogelvoer heeft, hoe beter. Denk hierbij aan vetrijke producten zoals vetbollen, pindaslingers,pindakaas of vogelmousse. Naast deze producten blijft strooivoer, ook wel vogelzaad genoemd, geschikt vogelvoer in de winter. Wil je snel en gemakkelijk voer bestellen? Dan kun je ook kiezen voor ons winterpakket. Dit pakket is speciaal samengesteld voor de winter, zodat de tuinvogels de voedingsstoffen binnen krijgen die ze in deze periode nodig hebben.

Gebruik een geschikt voedersysteem in de winter

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in vogelvoer, is het ook van belang om het op de juiste manier aan te bieden. Hier zijn verschillende mogelijkheden in waaronder voederhuisjes, –ringen en -silo’s. Wanneer je het vogelvoer aanbiedt op een voedertafel of in een voederhuisje, zullen er voornamelijk roodborstjes, heggenmussen en winterkoninkjes op af komen. Voedersilo’s of bollen zijn geliefd bij mezen en groenlingen. Op hoe meer verschillende plekken je het aanbiedt, hoe meer verschillende tuinvogels er op af zullen komen. Denk er wel aan om het vogelvoer op een beschutte plek neer te zetten.

Wil jij in de winter ook genieten van de vogeltjes in je tuin of op je balkon? Dan kun je ook eens gebruik maken van een raamvoederhuis. Dit is perfect voor in de winter. Het is een transparant huis met een afdak waardoor de vogels beschut kunnen genieten van het vogelvoer. Tevens kan dit voederhuis bevestigd worden aan het raam. Hierdoor kun je lekker genieten van de vogeltjes terwijl je binnen aan het genieten bent van een warme chocomel. Het voer en de vogels blijven zo beschermt tegen regen en andere weersinvloeden.

Naast de verschillende voederplekken is het van belang om de tuinvogels, ook in de winter, te voorzien van een waterschaal. Het is, zowel bij de waterschaal als bij de voederplekken, belangrijk dat je zorgt dat deze schoon blijven.

Voederplekken in de winter

Naast de keuze uit het verschillend vogelvoer en diverse voedersystemen, is het belangrijk om de nestkasten niet te vergeten in de winter. Veel tuinvogels zitten tijdens de koude nachten ook het liefst een beetje warm en beschut.

Mocht je nog vragen hebben over het voeren van vogels in de winter, laat gerust een reactie achter of neem contact met ons op. Bestel jouw favoriete energierijk vogelvoer op Vogelvoeronline.nl en help de vogels de winter door.

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.