Vogels voeren in de herfst

Vogels voeren in de herfst

De zomer komt langzaam tot een einde, het wordt kouder en de vogels komen dichterbij huis. In de herfst beginnen tuinvogels met het opbouwen van de reserves, waardoor ze aangesterkt de winter in kunnen gaan. Ze hebben veel energie nodig en wij kunnen ze daarbij helpen door het juiste voer in de tuin te plaatsen. Wanneer je in de herfst begint met het voeren van vogels, dan is de kans groot dat ze de hele winter in je tuin blijven plakken of terugkomen in de lente.

Twee keer per dag voeren

Het is goed om vogels vanaf de herfst twee keer per dag te voeren. In de ochtend voer je de vogels zodat ze hun energiereserves aan kunnen vullen en later in de middag om de komende nacht door te komen. Maar wat kun je deze vogels nu het beste voeren? Strooivoer, pinda’s, pitten, vetbollen, vogelmousse en pindakaas zijn geschikte voeders voor in de herfst. Het herfst- en winterpakket bevat alle producten die perfect zijn voor de vogels en zorgt ervoor dat jij er klaar voor bent om de vogels in de herfst en winter te voeren.

Energiebehoefte van vogels

Vogels hebben in de herfst een grote behoefte aan energie. De energierollen en vetstaven zijn hier perfect voor en zijn een echte lekkernij voor veel vogels. Iedere rol bevat een unieke smaak en ze zijn eenvoudig op te langen middels het touwtje. Gebruik je liever strooivoer? Het strooivoer high energy plus is door het hoge energiegehalte geliefd bij een zeer grote variatie aan vogels. De zaden zijn gepeld of gebroken en kunnen op de grond niet kiemen. De meeste vogels zullen door de reeds gepelde zaden direct op de voederplek gaan eten en hoeven de zaden niet mee te nemen naar een rustig plekje om ze te pellen.

Een tuin vol met bladeren

In de herfst vallen ook alle bladeren van de bomen en voor je het weet ligt je hele tuin vol met bruine bladeren. Normaal gesproken ruim je deze zo snel mogelijk op, maar je kunt ze ook een keer laten liggen. Vogels zijn namelijk dol op natuurlijke tuinen. Neem bijvoorbeeld de winterkoning, deze gaat tussen de bladeren op zoek naar kevers en spinnetjes. Zorg naast een natuurlijke tuin ook voor schuilplekjes met een afdak. Hang bijvoorbeeld een voederhuisplateau op. Het plateau is voorzien van een openstaande rand zodat het vogelvoer niet op de grond valt. Hier kunnen de vogels lekker beschut genieten van hun strooivoer, vetbollen of ander vogelvoer.

Voederplekken controleren

Ten slotte is het belangrijk om voederbakjes en huisjes regelmatig te controleren op schade en kijk of ze nog schoon en gevuld zijn. Tevens is het van belang om de vogels te voorzien van water, ook in de herfst. Wordt het nou echt koud? Bied dan bijvoorbeeld ook mezenbollen aan. Zorg voor vetrijke voeding met veel calorieën, zodat de vogels hun lichaamstemperatuur op peil kunnen houden.

 

En nu tijd om te genieten!

De waardering van vogelvoeronline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 163 reviews.